Centrum Dubbele Problematiek- TOPGGz

Een combinatie van ernstige psychiatrische problemen en ernstige verslaving komt regelmatig voor. Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met dergelijke gecombineerde problemen. Wij zijn experts in gentegreerde behandeling van dubbele diagnose en de Integrated Dual Disorder Treatment, IDDT.

Wij zien dat patiënten veel baat hebben bij behandeling door één team, getraind in het behandelen van zowel verslaving als psychiatrische problemen. Patiënten uit heel
Nederland kunnen bij ons terecht. We hanteren daarbij de principes van IDDT, Integrated Dual Disorder Treatment. Verder ontwikkelen we expertise en doen onderzoek naar behandeling van dubbele diagnose.

Zorgpaden

Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) heeft mogelijkheden voor klinische opname, voor bijvoorbeeld detoxificatie, stabilisatie, diagnostiek, second opinion, en voor ambulante begeleiding. Deze behandelingen zijn beschreven in zorgpaden. De verwijzer kiest bij de aanmelding een zorgpad dat het beste past bij de vraag van de patiënt.

Duurzaam Verblijf Verslaafden

Voor langdurige opnames beschikt het Centrum Dubbele Problematiek over een Duurzaam Verblijf Verslaafden.

TOPGGz

Sinds maart 2016 heeft het CDP het keurmerk TOPGGz. Dit houdt in dat wij hoog specialistische patiëntenzorg leveren, in combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen en bijdragen aan het verspreiden van kennis. Meer informatie over TOPGGz.