Centrum Dubbele Problematiek- TOPGGz

Een combinatie van ernstige psychiatrische problemen en ernstige verslaving komt regelmatig voor. Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met dergelijke gecombineerde problemen. Wij zijn experts in gentegreerde behandeling van dubbele diagnose en de Integrated Dual Disorder Treatment, IDDT.

Familie en relaties bij het Centrum Dubbele Problematiek

Familie en sociale relaties worden gezien als belangrijke pilaren in ieders leven. Voor familieleden en vrienden van patiënten organiseren we regelmatig speciale bijeenkomsten. Bij voorkeur betrekken we het steunsysteem (familie en vrienden) bij de behandeling.

Bezoek ontvangen

Familie en naasten zijn van harte welkom op onze afdeling tijdens de volgende bezoektijden:

CDP 1
Dinsdag:  19:30 - 20:30
Donderdag:    19:30 - 20:30
Zaterdag: 19:00 - 21:00
Zon- en feestdagen: 14:00 - 16:00 

 

CDP 2
Iedere avond: 19.30 - 20.30
Zaterdag: 19:00 - 21:00
Zon- en feestdagen: 14:00 - 16:00

 

CDP 3
Zaterdag:  19:00 – 21:00
Zon- en feestdagen 14:00 – 16:00

In overleg met de medewerkers kan er afgeweken worden van deze tijden.

Er is helaas geen bezoek mogelijk tijdens de groepsmomenten en/of de maaltijden.    

In de huiskamer en de centrale hal kan er bezoek worden ontvangen. In de centrale hal is een kinderhoek ingericht, zodat kinderen kunnen spelen. Als uw bezoek kinderen onder de 12 jaar meeneemt, dan graag even overleggen met de medewerkers, zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Houdt u er rekening mee dat, in verband met de veiligheid, spullen die meegebracht worden door uw bezoek, gecontroleerd kunnen worden door de medewerkers.

We willen een veilig klimaat bieden, waarin drugs en alcohol niet zijn toegestaan. Dit betekent dat wij deze middelen niet kunnen toestaan op de afdeling en ook bezoek wat onder invloed is, zullen vragen op een ander moment terug te komen.

In verband met teveel drukte op de afdeling, liever niet meer dan 4 volwassenen per bezoek.

In verband met de hygiëne wetgeving in ziekenhuizen kunnen wij helaas geen huisdieren ontvangen op de afdeling. Uiteraard kunt u, als de patiënt naar buiten mag, wel buiten op het terrein even met het huisdier wandelen.

Stapt u gerust op de medewerkers af als u meer wilt weten over deze bezoekrichtlijn of als u vragen heeft over andere zaken.