Zelfbeschadiging onder Controle

Zelfbeschadiging komt veel voor: ongeveer 4% van de volwassenen beschadigt zichzelf wel eens, in de psychiatrie komt het nog vaker voor: er zijn schattingen dat dit wel tot 33% kan oplopen. Zelfbeschadiging onder controle biedt discrete professionele hulp.

Voor wie?

Deze behandeling is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar die zelf aan de slag willen met het probleem zelfbeschadiging. Ben je jonger en heb je toch interesse of vragen neem dan even contact op. We adviseren je dan persoonlijk en discreet.

We weten dat zelfbeschadiging vaak samen gaat met andere psychiatrische problemen. Deze kunnen we niet behandelen. Deze online behandeling kan wel een goede aanvulling zijn.

Omdat het een online programma is kunnen we geen inschatting maken van hoe het verder met je is. We gaan aan de slag met de problemen die je aangeeft en de oefeningen die je invult. In de loop van de tijd kan blijken dat je meer begeleiding nodig hebt dan we online kunnen bieden. We bespreken dit dan met je. Je kan dan zelf kiezen of je verder hulp zoekt.

Een behandeling

In principe geef je aan bij ons in behandeling te willen komen. Dit is vergelijkbaar met het bezoeken van een specialist. Een behandelaar beoordeelt je aanmelding en bepaalt of je aan de criteria voldoet. Het kan voorkomen dat er aanvullende informatie nodig is of dat we je vragen of we je mogen bellen. Ook wanneer je niet bij ons in zorg komt kan het voorkomen dat er kosten bij je verzekeraar worden gedeclareerd. Een behandelaar is immers al bezig geweest met je aanmelding.