Wachttijden

Hieronder een overzicht van wachttijden bij onze behandelingen binnen de zorgverzekeringswet. Voor overige wachttijden kunt u informeren bij de desbetreffende afdeling. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw diagnose.

De wachttijden verschillen per vestiging. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar.

 

 
Afdeling Locatie Aanmeldings wachttijd (weken) Gemiddelde behandelings wachttijd (weken) Publicatie datum
Forensische Polikliniek Den Haag 2 4 2-1-2018
Forensische Polikliniek Rotterdam 3 6 2-1-2018
Forensische Polikliniek Noord Holland 2 3 2-1-2018
Centrum Dubbele Problematiek Den Haag 1 8

2-1-2018

Centrum Intensieve Behandeling Den Haag 7 10 2-1-2018
TRTC Palier Den Haag 12 >52

2-1-2018

Wat is de aanmeldwachttijd?

De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u als verwijzer of patiënt contact opneemt en het moment dat dat u terechtkunt voor eerste gesprek.

Wat is de behandelwachttijd?

De behandelwachttijd is de tijd tussen een eerste (kennismakings)gesprek en de daadwerkelijke start van de behandeling. Dit wachttijd wordt gemeten op basis van de daadwerkelijke wachttijden twee maanden voor de publicatiedatum. De wachttijd wordt iedere maand bijgewerkt.

Uw verzekering

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Voor zeer specialistische zorg, zoals die van het TRTC kan de wachttijd langer zijn, u wordt dan wel regulier behandeld.