21 september 2017: Congres ‘De therapeut centraal’

Op 21 september 2017 organiseert TRTC Nederland het congres ‘De therapeut centraal’.
Het congres is bedoeld voor TRCT medewerkers, hulpverleners die patiënten met complex trauma en dissociatieve stoornissen behandelen, beleidsmakers en cliënt- en familievertegenwoordigers.

 

Over TRTC

In 2007 zijn vijf centra voor de behandeling van vroegkinderlijk chronisch trauma opgericht, de zogenoemde Top Referente Trauma Centra (TRTC). Vanaf het begin voeren de vijf centra gezamenlijk periodiek overleg en vindt kennisuitwisseling plaats. In 2016 is deze samenwerking geformaliseerd door de oprichting van TRTC Nederland. De deelnemende centra zijn TRTC Eindhoven (GGz Eindhoven en de Kempen), TRTC Den Haag (Palier), TRTC Zeist (Altrecht GGZ), TRTC Drenthe (GGZ Drenthe) en TRTC Ermelo (GGZ Centraal). TRTC Nederland wordt ondersteund door het Trimbos-instituut.

Workshops door medewerkers TRTC Palier

Op het congres verzorgen drie van onze medewerkers een workshop.

  • De praktische toepassing van het Neurosequential Model of Therapeutics (NMT) door en voor de therapeut: door Tony Bloemendaal, klinisch psycholoog en manager Zorg, en Anneke Jaspers, psychotherapeut.
  • Trauma, dissociatie en verslavingsproblematiek... Geen ruimte zonder grenzen?: door Suzanne Weegen, klinisch psycholoog.

Kosten
De kosten voor deelname aan het congres bedragen €135,-

Locatie
Lukaskerk op Landgoed Veldwijk van GGz Centraal
Van Asch van Wijklaan 65
3853KV Ermelo

Meer informatie

Meer informatie over het programma, de inhoud van de workshops, accreditatie en aanmelding vindt u op de website van TRTC Nederland.