In dit boekje, geschreven door zes medewerkers van het CDP, wordt aan de hand van verschillende cases, uitleg gegeven over dubbele diagnose en de behandeling middels IDDT (‘Integrated Dual Disorder Treatment’) ofwel het geïntegreerd behandelen van dubbele diagnose.

CDP ontwikkelt nascholingsboekje dubbele diagnose voor Accredidact

In dit boekje, geschreven door zes medewerkers van het Centrum Dubbele Problematiek, wordt aan de hand van verschillende cases, uitleg gegeven over dubbele diagnose en de behandeling middels IDDT (‘Integrated Dual Disorder Treatment’) ofwel het geïntegreerd behandelen van dubbele diagnose.

 Aan het eind van het nascholingsboekje wordt ingegaan op vier specifieke, soms innovatieve, behandelingen: seeking safety, schematherapie bij dubbele diagnose, EMDR bij craving en interventies bij verslavingsgedrag. Aan het eind worden een aantal toetsvragen gesteld, waarmee psychiaters nascholingspunten kunnen verzamelen.

Bestellen
Het boekje is te bestellen op http://www.accredidact.nl/. Op deze site vindt u ook een video met nadere uitleg over het CDP en het nascholingsboekje door twee van de auteurs: Annette Bonebakker en Arjen Neven.

Abonneer uzelf op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws over Dubbele problematiek. Abonneer uzelf op onze maandelijkse nieuwsbrief.